Quan decidim construir una piscina en el nostre jardí, una de les qüestions més importants que hem de tindre en compte és la forma que tindrà la instal·lació. Existeixen algunes pautes que poden ajudar-nos a decidir la decisió i aconseguir els millors resultats, tan a nivell estètic com funcional.
En general, els experts recomanen que la piscina no ocupi més del 30% de la superfície del jardí o espai en el que la construirem. En l’altre extrem, tampoc es aconsellable que la piscina ocupi menys del 20% del espai disponible.
Un altre aspecte a considerar és si ens interessa instal·lar una piscina de skimmers o desbordant. Les piscines de skimmers són aquelles que tenen boques de succió (amb froma de finestreta) instal·lades en les pareds de la piscina, que serveixen per aspirar l’aigua de la superfície i, a vegades, per dosificar el producte químic. Per altre banda, les piscines desbordants són les que presenten una làmina d’aigua que desborda per sobre d’un (o varis) de les bores de la instal·lació.

Una vegada hem decidit quin tipus de piscina ens interessa i les seves dimensions, és hora de seleccionar la forma. Una de les més habituals és la rectangular. Les línies rectes permeten aprofitar millor l’interior de la piscina i faciliten el procés de construcció. Molts propietaris opten per combinar formes quadrangulars i crear piscines de línies senzilles però molt elegants, com per exemple amb forma de L
La utilització de línies corbes és una opció bastant popular. Les piscines completament circulars, ovalades o amb forma de ronyo són més complicades de construir que les rectangulars però poden funcionar molt bé en determinats espais. Així mateix, la combinació de corbes amb línies rectes poden suggerir idees molt interessants.
No obstant, alguns propietaris han volgut allunyar-se de les formes tradicionals i han deixat volar la seva creativitat. A continuació, us presentem cinc piscines amb formes peculiars: per romàntics, amants de la música i els animals… Que us sembla? Us atreviríeu amb una forma original o preferiu les opcions més tradicionals?