Per la seva eficàcia i assequibilitat, el clor és el sistema de desinfecció de piscines més popular. Al mercat existeix una àmplia gamma de productes clorats i la millor forma d’escollir el més adequat per a la teva instal·lació sempre serà consultar a un professional. A continuació, trobaràs una breu descripció de tres desinfectants clorats: diclor, triclor i hipoclorit càlcic i sòdic.

 

DICLOR

Més conegut com a clor ràpid o de xoc, és el que has d’utilitzar si la teva piscina requereix una desinfecció intensa en poc temps. Per exemple, si la teva instal·lació porta molt temps sense tractar, si s’ha produït una tempesta important, o si has celebrat una festa amb molts banyistes.
Aquest tipus de clor es dissol i actua amb rapidesa. A més, conté un estabilitzant que alenteix l’evaporació del producte.

Botiga online

TRICLOR

Si el diclor es conegut com a clor ràpid, el triclor rep el sobrenom de clor lent. Aquest producte s’aplica per mantenir l’aigua en bon estat. La dissolució i alliberament del principi actiu són més lentes que les del diclor i generen l’anomenat “clor residual lliure”. Aquest és molt important per eliminar qualsevol microorganisme nociu que pugui entrar en l’aigua una vegada desinfectada.
La quantitat de producte que has d’aplicar sempre serà superior a 1 ppm, encara que el volum exacte dependrà del nombre de banyistes, la temperatura de l’aigua i l’exposició al sol.

Botiga online

HIPOCLORIT CÀLCIC Y SÒDIC

Els hipoclorits són els desinfectants clorats més econòmics del mercat i s’han utilitzat amb èxit durant molts anys.
L’hipoclorit càlcic és de color blanc, sòlid i es pot adquirir en pastilles o granulat. Aquest producte és fàcil d’emmagatzemar i d’aplicar, i destrueix una gran varietat de patògens, encara que per la seva lenta dissolució pot obstruir components de la piscina, enterbolir l’aigua, reduir el pH i augmentar l’alcalinitat.
Per compte pròpia, l’hipoclorit sòdic presenta un color groguenc i es dissol immediatament. Encara que es tracta d’un producte molt eficaç, és més corrosiu i inestable que l’hipoclorit càlcic, per la qual cosa la seva manipulació requereix molta precaució. Per evitar la alcalinització de l’aigua i la pèrdua d’eficàcia, convé aplicar un àcid.