El fred extrem i la tensió de l’aigua congelada poden arribar a perjudicar la nostra piscina esquerdant les parets i provocant danys irreparables en les canonades. Per impedir-ho és necessari actuar abans de les primeres gelades. Però no hi ha raó per preocupar-se, t’ajudem a combatre el fred just a temps!
1. Utilitza flotadors d’hibernació
Els flotadors d’hibernació es col·loquen en forma diagonal en la piscina i queden suspesos en l’aigua impedint que es formi gebre o gel. En concret, els flotadors d’hibernació han estat dissenyats per absorbir l’augment del volum de l’aigua, alliberar l’excés de pressió i evitar, així, qualsevol possible esquerda en la nostra piscina. Aquests flotadors tenen uns orificis que permeten lligar-los entre si per adaptar-los a la dimensió concreta de la nostra piscina.
2. No oblidis protegir la teva piscina amb un cobertor d’hivern!
En combinació amb els flotadors d’hibernació, els cobertor d’hivern afavoreixen la conservació de la calor durant el dia, impedeixen la proliferació de microorganismes, protegeixen de la brutícia i serveixen com a mecanisme de seguretat durant el temps que la piscina està sent inutilitzada.

3. Genera moviment en l’aigua
Per superar les primeres gelades, o a les zones on l’hivern és suau, també resulta útil engegar la bomba d’aigua per generar un moviment en l’aigua i trencar les possibles plaques de gel. No obstant això, durant l’hivern més cru, es recomana immobilitzar l’aigua, buidar totes les canonades d’aigua per evitar possibles trencaments i protegir la bomba i el filtre cobrint-los amb un material aïllant.
Seguint aquestes mesures bàsiques, i revisant l’estat de l’aigua de la piscina cada tres setmanes, evitarem la congelació i podrem esperar amb tranquil·litat al fet que la temperatura canviï per reprendre l’època del bany.