L’Internet of Pools ha arribat per quedar-se. Aquest innovador concepte, desenvolupat pel grup multinacional Fluidra, es basa en l’aplicació de l’Internet de les Coses al sector de la piscina i el jardí, i gràcies a la seva versatilitat i facilitat d’ús, solament és qüestió de temps que transformi per complet la gestió diària de les instal·lacions aquàtiques.

Amb Fluidra Connect, els propietaris i els professionals del manteniment poden supervisar de forma remota el funcionament de tots els components de la piscina(sistemes de filtració, tractament de l’aigua, climatització, etc.), així com dels equips exteriors del jardí (reg i il·luminació). Per gaudir de l’Internet of Pools, és necessari comptar amb una connexió WiFi a Internet, instal·lar el dispositiu Connect Box –la peça central del sistema– i equipar la piscina i el jardí amb productes compatibles amb FluidraConnect. Actualment, existeixen més de 100 solucions amb el distintiu Compatible NN Thing.

La gestió remota proporciona tres grans avantatges a les famílies: tranquil·litat, comoditat i estalvi. Des de l’aplicació mòbil els usuaris poden consultar en tot moment si els diferents elements de la piscina estan funcionant correctament, i més a més poden obtenir paràmetres i dades de control molt interessants.
Per exemple, poden comprovar si els nivells de producte químic són els més saludable, o si s’està duent a terme una gestió eficient de l’aigua i energia. De la mateixa manera, gràcies a les eines de diagnòstic del sistema, els professionals del sector poden monitoritzar de forma constant l’estat d’una instal·lació, i desplaçar-se fins al lloc sol quan sigui necessari efectuar una reparació manual. D’aquesta forma, s’evita la deterioració de la instal·lació, es redueixen els costos associats a un manteniment poc personalitzat i els professionals poden oferir un tracte diferenciador i de valor afegit als seus clients.