¿Sabies que només es recomana buidar la piscina un cop cada 5 anys? No obstant, quan arriba l’hivern, molts propietaris i encarregats del manteniment de piscines encara decideixen retirar tota l’aigua de la instal·lació. Aquesta acció, a més de ser poc sostenible, ens pot sortir molt cara.

Existeixen alternatives millors per que la piscina conservi un aspecte net, lliure d’insectes i algues, durant els mesos més freds de l’any. Una de les més senzilles és a hivernació, que consisteix en mantenir l’aigua en bones condicions durant l’hivern i reutilitzar-la en la segona temporada de bany.

Aquest sistema suposa un estalvi considerable (tant d’aigua com econòmic) i, en cas de gelades, evita danys en l’estructura de la piscina, com esquerdes o forats. A continuació, revisarem els cinc passos fonamentals per aplicar amb èxit el mètode d’hivernació:

LA HIVERNACIÓ DE LA PISCINA, PAS A PAS

  • Netejar en profunditat el fons i les parets de la piscina, així com el prefliltre de la bomba i els skimmers,
  • Comprovar el nivell de pH de l’aigua de la piscina i ajustar-lo perquè tingui un valor comprès entre 7,2 i 7,4. Per regular el pH pot utilitzar pH Minor o pH Plus.
  • Aplicar una coloració de xoc amb compactes de triclor. Per garantir la correcta distribució del producte, convé mantenir el filtre activat durant 6 hores.
  • Al dia següent, s’ha de netejar el filtre de la piscina amb desincrustant extra.
  • Per últim, s’ha d’afegir producte hivernador i assegurar que quedi ben repartit per tota la piscina.

⚠ Perseguretat, i perquè la piscina no s’empleni de fulles i brutícia, durant la hivernació es molt recomanable utilitzar una coberta o lona. L’ús de cobertes flotants en piscines residencials durant períodes en que no s’utilitza la piscina pot suposar un estalvi del 65% en manteniment (neteja, filtració) i en pèrdues d’aigua per evaporació.

Altres qüestions a tenir en compte:

  • Per aplicar la hivernació, la temperatura de l’aigua ha de ser inferior a 15º C.
  • Per prevenir desbordament en cas de pluja intensa és interessant baixar el nivell de l’aigua per sota dels skimmers.
  • En els llocs amb risc de gelades, per evitar que l’aigua es congeli, es bona idea col·locar elements que flotin en l’aigua ( excepte si s’utilitzen com Inverlong).