Tens una piscina des de fa temps i vols modernitzar-la? O estàs pensant en què podries automatitzar-la perquè creus que serà més fàcil de mantenir? Sigui quin sigui el teu cas, t’explicarem les raons per les quals hauries connectar la teva piscina a Internet i com aquesta automatització millorarà la teva experiència en ella.

Què és la connectivitat? La domòtica i el “Internet of things”

Gràcies al perfeccionament de la connectivitat a internet i les dades mòbils el “Internet of Things” ha anat guanyant popularitat en el sector tecnològic i en la vida diària de milions de persones. Aquesta eina ens serveix per interconnectar productes i objectes a través de Internet donant-nos l’oportunitat per automatitzar aspectes de la vida quotidiana.

L’aplicació del “Internet of Things” en la llar, també anomenada domòtica, ha sigut i està sent la més popular fins al moment: cada cop trobem més cases en les que hi ha càmeres de seguretat que envien un missatge als propietaris quan detecten moviment, llums que s’encenen quan s’entra en una habitació o s’apaga quan es surt, productes com Alexa o Google Home que permeten trobar el smartphone si el perds o escoltar els titulars del dia que més t’interessin…
Tot això ens permet estalviar temps i diners, així com augmentar la seguretat del habitatge.

Internet of Pools: Com funciona la domòtica en la pisicna

Del “Internet of Things” surt una extensió anomenada “Internet of Pools”, la qual compleix els mateixos objectius, però s’especialitza en el món de les piscines. Funciona través d’una plataforma que permet controlar de forma remota alguns dels components d’una piscina.

Per connectar-se a la plataforma és necessari utilitzar diversos elements:

 • Un smartphone o bé un ordinador: Realitzen la funció d’informador (comunicació sobre l’estat de la piscina) i executor (ordena les diferents instal·lacions de la piscina per realitzar accions)
 • Productes que recapten informació sobre l’estat de la piscina
 • Red inalàmbrica; Wifi, Bluetooth o Sigfox

Avantatges de tenir una piscina connectada i automatitzada

 • Els usuaris poden prendre control de la piscina i els seus dispositius amb l’objectiu de millorar l’experiència d’ús i manteniment d’aquesta.
 • Sistema digitalitzat: Mesura els diferents paràmetres de la piscina, entre ells la temperatura de l’aigua el Ph, el nivell de clor…
 • Comoditat: Es poden definir i programar diferents efectes i patrons com la il·luminació, el flux d’aigua de les cascades, realitza el manteniment de la piscina, etc
 • Estalvi de temps i diners: T’indica el procés a seguir i la quantitat de producte pel seu manteniment, d’aquesta manera no es malgasta material i no es perd temps en descobrir com s’ha de fer.
 • Facilitat: Es pot personalitzar el nivell d’automatització, per tal que l’aplicació actuï com un assistent que dona instruccions pas a pas sobre els productes químics que necessita la piscina amb l’objectiu d’aconseguir les condicions més òptimes
 • Nombre il·limitat de piscines: La plataforma permet controlar diverses piscines al mateix temps.

Què pots automatitzar de la teva piscina?

L’automatització arriba a totes les parts que conformen una piscina, i perquè no s’he t’escapi cap, et farem un resum sobre el que pots automatitzar.

1. Manteniment de la piscina

 • Tractament de l’aigua: Oblidat de l’aigua verda, dels olors desagradables, d’oxidació degut al pH, d’incrustacions de cal… Amb els productes connectats es pot tindre un control total dels nivells en la teva piscina. Encara que aquest control es pugui aconseguir sempre amb els components intel·ligents, has de saber que existeixen diferents graus d’automatització segons la manera en la que es tracti l’aigua:
  • Bombes dosificadores: Mesuren constantment els paràmetres de la teva piscina i afegeixen una quantitat de producte químic que aconsegueix anivellar l’aigua de la piscina per a que segueixi estan neta.
  • Filtració automatitzada: Existeixen vàlvules selectores automàtiques que monitoritzen contínuament el sistema de filtració per ordenar la neteja, l’esbandida, el buidat, la circulació i el tancament quan es necessiti.
  • Aplicació manual de productes químics: En cas de que hagis d’aplicar per el teu compte productes per mantindré sana la teva piscina, quan un dels components connectats vegi que els nivells estan movent-se més de lo normal, l’aplicació en el teu smartphone t’alertarà i aconsellarà per saber com porseguir.
 • Climatització: Hi ha bombes de calor que varien automàticament la potencia per poder treballar en el punt òptim. Es pot programar la temperatura ideal i monitoritzar en tot moment.
 • Altres productes automatitzats que ens ajudaran a mantindré la piscina:
  • Robots neteja fons: Robots intel·ligents que escanegen i memoritzen la forma de la piscina, evitan obstacles i optimitzant la neteja de la mateixa (parets, fons i línia de flotació)
  • Cobertes automatitzades: Tindre aquest tipus de cobertes és molt pràctic per l’estiu, ja que podràs cobrir o descobrir la teva piscina fàcilment i sense esforç quan vulguis saltar a l’aigua.

2. Decoració

 • Il·luminació: Es poden crear diferents patrons a través dels projectors LED amb l’objectiu de crear un ambient al gust de l’usuari
 • Cascades d’aigua ornamentals: Regulen el flux de l’aigua i es poden crear patrons de la mateixa manera que es creen amb els projectors LED intel·ligents.

Si estàs interessat en aquest servei et donem dos consells essencials: Utilitza productes compatibles amb “Internet of Things” i contacta amb nosaltres per informar-te.