El pH és sens dubte un dels paràmetres de major importància si el que busques és realitzar un correcte manteniment de l’aigua de la piscina. I és que no només hauràs d’afegir producte desinfectant a la piscina, sinó que també serà necessari disposar d’un pH totalment ajustat per evitar problemes.

És per això que en aquest post et mostrem tot el que has de realitzar perquè puguis ajustar i regular el pH de l’aigua de la piscina a uns nivells correctes.

REGULACIÓ DEL pH DEL AIGUA DE LA PISCINA

Compartim amb tu un dels articles del Blog de la nostra botiga online, que creiem et seran de gran utilitat per a regular el pH de la teva piscina:

El pH és una mesura que indica l’acidesa o alcalinitat d’una dissolució, en aquest cas de l’aigua de la piscina. Les sigles pH signifiquen Potencial d’Hidrogen o Potencial d’hidrogenions.

En el cas de les piscines, tenir el pH de l’aigua correctament ajustat és important perquè la salut de l’aigua sigui l’òptima, no afecti negativament a la seva desinfecció i sigui l’ideal per a la pell (sequedat) i els ulls (picor) del banyista .

L’escala que mesura el pH està compresa entre els valors de 0 (el més àcid) i 14 (el més bàsic). I per a un correcte manteniment de l’aigua de la piscina, és important mantenir ajustat el pH 7,2 i 7,6.

És per això que recomanem que facis anàlisi de l’aigua de la teva piscina de forma habitual, per comprovar quin és el seu pH. I en el cas que estigués desajustat poder dur a terme les operacions necessàries per al seu correcte ajust.

Per realitzar les anàlisis pertinents, hauràs d’utilitzar alguns dels estoigs analitzadors de clor-pH que hi ha al mercat. I si ho prefereixes també existeixen analitzadors digitals i fotòmetres que et permeten analitzar una gran varietat de paràmetres de l’aigua de la piscina. (Veure estoigs analitzadors)

COM AJUSTAR EL pH

Un cop analitzada l’aigua de la teva piscina i si comproves que el pH està desajustat hauràs de realitzar els següents passos:

  • pH menor o inferior a 7-7,2: hauràs d’afegir Incrementador de pH en l’aigua de la piscina perquè s’incrementi el valor.
  • pH superior a 7,6: hauràs d’afegir minorador de pH en l’aigua de la piscina perquè aconsegueixis reduir el valor.

Si no ho notarem que l’aigua de la piscina es torna verd, possibilitat d’aparició d’algues i que necessitaràs afegir més producte desinfectant del normal. També pot ocasionar terbolesa a l’aigua, irritació i sequedat a la pell, picor d’ulls, corrosió d’elements metàl·lics de la piscina (escales, passamans, …), …

Consulta l’etiqueta del producte químic (Incrementador o minorador) per poder determinar quina és la quantitat exacta de producte que hauràs d’afegir a l’aigua de la piscina i sense banyistes dins. Així mateix, a continuació hauràs de deixar l’equip de filtració funcionant per a una correcta repartició del producte a l’aigua.

Finalment vam compartir amb tu uns enllaços de la nostra botiga online en què podràs trobar i comprar tot el que necessiteu per realitzar una correcta regulació de la teva pH i d’aquesta manera gaudir d’una piscina en excel·lent estat de salut.

Reguladors pH per a piscines

Analitzadors i Mesuradors de l’aigua piscina