Il·luminació per piscina amb fibra òptica

Perquè la fibra òptica?

Mitjançant la il·luminació amb fibra òptica podrem realitzar efectes de canvi de colors i donarem un toc especial a la nostra piscina i jardí. Un sistema versàtil que produeix una llum altament acollidora i espectacular alhora que ens ofereix molts avantatges.

Màxima seguretat

Els cables de fibra òptica no condueixen electricitat, condueixen només llum, per tant no hi ha cap risc de descàrregues elèctriques.

Baix cost de manteniment

El manteniment és pràcticament nul. Únicament s’ha de canviar la làmpada del generador quan aquesta arriba al final de la seva vida.

Baix consum energètic

Un sistema de fibra òptica té un cost energètic molt inferior al cost d’un sistema amb llum convencional.

Llum freda

No desprèn calor.

Què es pot il·luminar amb fibra òptica?

Oferim una amplia gama de productes per il·luminar la piscina, les cascades d’aigua i el jardí que l’envolta, ja sigui mitjançant projectors subaquàtics, fibra perimetral, barres o flexos lluminosos, etc.

L’idoni és preveure fibra òptica durant la construcció d’una piscina nova.

No obstant això, una piscina ja existent també pot equipar-se amb fibra òptica: col·locar fibra perimetral, per exemple, seria fàcil i econòmic.

Què és i com funciona exactament la fibra òptica?

La fibra o cable òptic és un conductor de llum, un conjunt de fibres plàstiques translúcides que transporten els rajos lluminosos des d’una font de llum (generador) fins al seu punt d’emissió (projectors, fibra perimetral o aplics de jardí).

La font de llum és un generador connectat a la xarxa elèctrica que subministra una energia elèctrica suficient per il·luminar una bombeta de 150 a 250W. Els generadors poden instal·lar-se a l’exterior (jardins, terrasses, etc.), ja que presenten una alta protecció contra fenòmens atmosfèrics. De totes maneres i seguint les normes de seguretat vigents, hauran de situar-se a una distància d’acord al reglament específic de cada país. La llum que ens proporciona la làmpada és capturada per les fibres que tinguem connectades.

El canvi de colors de la llum difosa a través de les fibres, s’aconsegueix interposant entre les fibres i la làmpada una roda motoritzada que porta un disc de colors. En instal·lacions on hi hagi més d’un generador cadascun d’ells pot generar el seu propi programa de colors o tots poden utilitzar el mateix programa, de tal manera que tots els projectors emetin el mateix color.

Els cables òptics poden ser de dos tipus: un primer tipus és de fibra perimetral, tractant-se d’un element lluminós que s’utilitza sobretot per envoltar una piscina o un SPA a flor de l’aigua. L’altre tipus de cable transporta llum cap a un receptor final, punts lluminosos instal·lats, p.e, submergits (projectors subaquàtics) o col·locats al voltant de la piscina, com poden ser aplics de jardí, cascades, etc.

piscina-fibra-óptica-violin